Kuchenne porady- triki, ułatwiające gotowanie
Rozpoczynasz przygodę z gotowaniem? Zapoznaj się z kilkoma przydatnymi radami, dzięki którym przygotowywanie potraw będzie znacznie prostsze!
Rozpoczynasz przygodę z gotowaniem? Zapoznaj się z kilkoma przydatnymi radami, dzięki którym przygotowywanie potraw będzie znacznie prostsze!
Gotowane mięso często bywa twarde, przez co jest niesmaczne. Aby uniknąć tego typu problemu, podczas gotowania dodaj do wody łyżeczkę wódki lub spirytusu- alkohol nie będzie wyczuwalny w potrawie, natomiast mięso z pewnością będzie kruche i delikatne.
Chcesz ugotować ziemniaki, jednak nie masz wystarczająco dużo czasu? Jest na to rada! Dodaj do gotującej się wody łyżkę masła lub margaryny- dzięki temu ziemniaki szybciej się ugotują.
Z pewnością niejednokrotnie miałaś problem ze sklejającym się ryżem, który po ugotowaniu przypominał niesmaczną papkę. Aby ryż był sypki i smaczny, przed rozpoczęciem gotowania, dodaj do wody kilka kropel cytryny- nie wpłynie to na smak ryżu a zagwarantuje, że Twoje danie będzie miało idealną konsystencję