Grzane wino z żurawiną
Świąteczny wieczór warto spędzić na rozmowie z rodziną. Chcesz umilić ten czas wyjątkowym napojem? Przygotuj grzane wino z dodatkiem żurawiny!
Świąteczny wieczór warto spędzić na rozmowie z rodziną. Chcesz umilić ten czas wyjątkowym napojem? Przygotuj grzane wino z dodatkiem żurawiny!
Składniki:
*1 ½ szklanki soku żurawinowego
*3 szklanki czerwonego wina
*1/2 szklanki cukru
*1/2 szklanki świeżej lub mrożonej żurawiny
*cynamon, imbir, anyż
Przygotowanie:
Sok z żurawiny zmieszaj z cukrem, cynamonem, imbirem i anyżem. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut, by przyprawy oddały swój aromat. Następnie dodaj wino i żurawinę, podgrzewaj, jednak nie doprowadzając do wrzenia.
Wino podawać ciepłe, z dodatkiem pomarańczy.
Smacznego! :)
Powiązane artykuły
Komentarze: standardowe | facebook
