Bądź zdrowa na wiosnę
Odpowiednio zbilansowana dieta to klucz do dobrego samopoczucia i zachowania zdrowia. Co jeść, by na wiosnę tryskać energią?
Odpowiednio zbilansowana dieta to klucz do dobrego samopoczucia i zachowania zdrowia. Co jeść, by na wiosnę tryskać energią?
*winogrona- te smaczne owoce to nie tylko źródło witamin, ale także sporej dawki magnezu, który korzystnie wpływa na pracę układu nerwowego. Dodatkowo owoce te dodadzą energii do działania, poprawiając koncentrację
*kiełki- idealny dodatek do kanapek i sałatek, są także źródłem błonnika. Kiełki to źródło przeciwutleniaczy, enzymów oraz białka. Produkt ten wpływa także korzystnie na odporność, co ważne zwłaszcza na początku wiosny, gdy pogoda jest zmienna
*pietruszka- to najlepsze źródło witaminy C, która wzmacnia odporność, dodatkowo korzystnie wpływa na cerę. To także źródło wielu mikroelementów oraz witaminy B12, która chroni nasz układ nerwowy
*zielone warzywa- wiosna to idealny czas na jedzenie sałatek, szpinaku, czy brokułów, które są bombą witaminową, dodatkowo dostarczają organizmowi kwas foliowy, magnez, żelazo oraz koenzym Q10- składniki pomagające walczyć ze zmęczeniem oraz poprawiające odporność
Powiązane artykuły
Komentarze: standardowe | facebook
