Waniliowa kawa z białą czekoladą
Chcesz urozmaicić sobie jesienne popołudnie? Przygotuj aromatyczną waniliową kawę z dodatkiem białej czekolady
Chcesz urozmaicić sobie jesienne popołudnie? Przygotuj aromatyczną waniliową kawę z dodatkiem białej czekolady
Składniki (na 2 porcje):
*125 ml gorącej wody
*1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
*pół tabliczki białej czekolady
*2 kubki mleka
*1 łyżeczka olejku waniliowego
*opcjonalnie: bita śmietana, groszki czekoladowe, pianki
Przygotowanie:
Zalej kawę wrzątkiem. Na małym ogniu rozpuść czekoladę w 1 kubku mleka. Gdy czekolada się rozpuści, dodaj pozostałą część mleka i gotuj przez chwilę. Połącz kawę z czekoladowym mlekiem, dodaj olejek waniliowy.
Podawaj z bitą śmietaną z dodatkiem pianek lub groszków czekoladowych.
Smacznego! :)