Domowe nachosy
Uwielbiasz chrupiące przekąski, jednak dostępne w sklepach chipsy są zbyt tłuste? Przygotuj domowe nachosy, które z pewnością Ci zasmakują!
Uwielbiasz chrupiące przekąski, jednak dostępne w sklepach chipsy są zbyt tłuste? Przygotuj domowe nachosy, które z pewnością Ci zasmakują!
Składniki:
*80 g. mąki kukurydzianej
*80 g. mąki pszennej
*2 łyżki oleju
*ok. 80 ml. Przegotowanej wody
*ulubione przyprawy- sól, pieprz, papryka, zioła
Przygotowanie:
Wymieszaj oba rodzaje mąki, dodając po łyżeczce przypraw. Następnie dodaj przegotowaną, lekko ostudzoną wodę oraz olej, wymieszaj do połączenia się wszystkich składników. Odstaw na ok.: 10-15 min. by masa ostygła. Rozwałkuj ciasto na cienki placek, następnie wykrawaj trójkąty. Jeśli chcesz, by przekąska była bardziej intensywna w smaku, posyp nachosy dodatkowo przyprawami przed włożeniem do piekarnika. Piecz w temp.: 200-220 stopni przez ok. 5- 10 minut.
Podawaj z ulubionym sosem lub dipem.
Smacznego! :)