Lekki krem paprykowo- szpinakowy
Chcesz zadbać o sylwetkę? Lubisz lekką, zdrową kuchnię? Przygotuj paprykowo- szpinakową zupę- krem
Chcesz zadbać o sylwetkę? Lubisz lekką, zdrową kuchnię? Przygotuj paprykowo- szpinakową zupę- krem
Składniki:
*3 czerwone papryki
*1 żółta papryka
*świeży szpinak (1 opakowanie)
*2 marchewki
*2- 3 ziemniaki
*czerwona cebula
*2 ząbki czosnku
*bulion warzywny
*2 łyżki pasty pomidorowej
*przyprawy: sól, pieprz, papryka chilli, imbir, gałka muszkatołowa, ulubione zioła
Przygotowanie:
Na odrobinie oliwy zeszklij cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj pokrojone warzywa, zalej bulionem. Po 15- 20 minutach, gdy warzywa nieco zmiękną, dodaj pastę pomidorową oraz szpinak. Gotuj kilka minut, następnie dopraw do smaku.
Gotową zupę zblenduj na gładki krem. Podawaj z kleksem z jogurtu naturalnego oraz grzankami z pełnoziarnistego pieczywa.
Smacznego! :)