Zmiękczający krem na skórki wokół paznokci- jak go zrobić?
Chcesz by Twój manicure pięknie się prezentował? Nie zapominaj o skórkach, które często wyglądają dość nieestetycznie. Jak przygotować zmiękczający krem na skórki wokół paznokci?
Chcesz by Twój manicure pięknie się prezentował? Nie zapominaj o skórkach, które często wyglądają dość nieestetycznie. Jak przygotować zmiękczający krem na skórki wokół paznokci?
Wycinanie skórek wokół paznokci jest standardowym zabiegiem, który powinnyśmy wykonywać przed przygotowaniem manicure. Niestety zrogowaciały naskórek czasami bywa trudny do usunięcia. Aby pozbyć się go bez trudu, warto przygotować domowy zmiękczający krem.
W tym celu zmieszaj ze sobą 2 łyżki oleju kokosowego (wcześniej nieco go podgrzej, by miał ciekłą konsystencję) oraz 2-3 krople olejku lawendowego. Gotową mieszankę nałóż na paznokcie oraz skórki wokół. Pozostałą część kosmetyku przechowuj w szklanym słoiczku maksymalnie tydzień.
Olej kokosowy, podobnie jak olejek lawendowy, ma działanie antybakteryjne oraz zmiękczające. Dodatkowo mieszanka ta wzmocni paznokcie, chroniąc przed uszkodzeniami.