Makaron z sosem pieczarkowym
Jesteś miłośniczką szybkich, jednak smacznych dań? Makaron z aromatycznym pieczarkowym sosem z pewnością Ci zasmakuje!
Jesteś miłośniczką szybkich, jednak smacznych dań? Makaron z aromatycznym pieczarkowym sosem z pewnością Ci zasmakuje!
Składniki:
*200 g pieczarek
*pierś z kurczaka
*śmietanka 30%
*parmezan
*1 cebula
*1 łyżka posiekanej natki pietruszki
*2 ząbki czosnku
*sól, pieprz, ulubione zioła
*makaron (rurki lub spaghetti)
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy solą i pieprzem, dodajemy odrobinę oliwy, mieszamy, by mięso dokładnie nasączyło się marynatą. Odstawiamy na kilka chwil.
Pieczarki pokrój w plasterki, podsmaż z cebulą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj kurczaka, smaż aż do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Całość zalej śmietanką, dodaj łyżkę parmezanu (nie więcej, by sos nie był zbyt gęsty). Dopraw do smaku, dodając przyprawy i natkę pietruszki. Makaron ugotowany al dente polej gotowym sosem, posyp parmezanem.
Smacznego! :)